پخش زنده
امروز: -
چین اولین رآکتور هستهای نسل سوم خود را وارد مدار کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از پکن، چین اولین رآکتور هستهای نسل سوم خود را وارد مدار کرد. این نیروگاه که Hualong One نام دارد پیش از این با موفقیت برای ۱۶۸ ساعت فعال شده بود. مقامات چینی میگویند این نیروگاه ۱۴ میلیارد دلاری میتواند برق مورد نیاز ۶ میلیون خانه را تامین کند.
در حال حاضر اکثر نیروگاههای هستهای فعال جهان از رآکتورهای نسل دوم استفاده میکنند. اما استقرار رآکتورهای نسل سوم نسبت به نسل قبلی ایمنتر، کارآمدتر و بسیار قابل اعتمادتر هستند.
درحالیکه حرکت جهانی برای استفاده از رآکتورهای نسل سوم با کندی پیش میرود، اما شرکت ملی هستهای چین (CNNC) اعلام کرده درحال ساخت ۳۳ نیروگاه نسل سوم است و از این حیث پیشروترین کشورجهان محسوب میشود.
چین هدف از اجرای این طرح بلند پروازانه را کاهش گازهای گلخانهای و افزایش سهم انرژیهای پاک در سبد انرژی خود اعلام کرده است.
سال ۲۰۲۰، «شی جینپینگ»، رییس جمهور چین اعلام کرده بود این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۶۰ میزان انتشار کربن خود را به صفر برساند. فناوریهایی مانند رآکتورهای نسل سوم در اجرای این تعهد نقش مهمی را ایفا میکنند.
رآکتورهای مذکور بیشتر برای تولید برق با استفاده از شکافت هستهای استفاده میشوند و با کاهش وابستگی به نیروگاههای انرژی زغال سنگ، عامل مهمی در توسعه انرژی پاک محسوب میشوند.
در حالی که چین اکنون اولین واحد خود را با موفقیت به شبکه متصل کرده است، واحد بعدی قرار است در سال جدید میلادی به بهره برداری برسد.
اولین نیروگاه نسل سوم جهان حدود ۳۰ سال قبل در ژاپن به بهره برداری رسید.